Kinderboksen

Waarom zijn de contactsporten voor kinderen van belang? Door het  kinder-  boksen  leren kinderen hun eigen grenzen te verkennen en kennen. Als je je eigen grenzen kent, kun je ze ook goed aangeven aan de ander. Op deze manier leren kinderen ook wanneer de grens voor de ander bereikt wordt.

Kinder-boksen is ook een contactsport en een leuke variatie die de kinderen aanspreekt. Voor veel kinderen is het nieuw. Kinderen kunnen hun energie er in kwijt, het is heel goed voor de conditie en de motoriek en het zelfvertrouwen kan ook een oppepper krijgen. Kinderen leren; ”wat je uitdeelt, kun je terug verwachten”.

Hoe en wat?

Wat leren kinderen tijdens deze cursus?

– Houding; hoe sta je bij het boksen, balans is hierbij van groot belang

– De verschillende “stoten”; directe, hoeken, opstoten

– Regels en afspraken zijn  erg belangrijk en worden in de introductie les heel duidelijk gemaakt.    Hoofdregel; kinder-boksen doe je alleen in de gymzaal en nooit op het plein of buiten.

Conditie, motoriek en coördinatie vormen een belangrijk onderdeel van de lessen

Hoe?

Tijdens de cursus zullen we aan de slag gaan met leuke spelvormen van boksen. U moet hierbij denken aan reactiespelletjes die een beroep doen op conditie en reactie.

Aan het eind van de lessen serie is ieder kind zover dat de ze onderling  ook met elkaar een kort rondje kunnen “sparren”.

Uiteraard werken we met veilige materialen en met echte kinder- boks handschoenen.

Deze cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar