De Evenaar: Zaalvoetbal en Zaalhockey

Zaalvoetbal is een vorm van voetbal die altijd door gaat! Er spelen twee teams van 5 kinderen tegen elkaar in een gymzaal.

Veldvoetbal is ook leuk, maar bij zaalvoetbal gaat het spel iets sneller, er is meer balcontact, er wordt meer gescoord. Het is een korte periode intensief spelen en iedereen komt vaak aan de  bal . Bij het zaalvoetbal wordt goed gebruik gemaakt van techniek en trucs.(“panna, hakjes en twist”) Dit is leuk en uitdagend.

Tijdens de lessenreeks werken we met allerlei spel- en wedstrijdvormen; mattenvoetbal, pionnenvoetbal en traptrefbal. Vaak spelen we dan 2 tegen 2 of 4 tegen 4, we eindigen de les altijd met een wedstrijd zaalvoetbal . Aan het einde van alle lessen , spelen we een toernooitje.

We wisselen het zaalvoetbal af met zaalhockey.

Zaalhockey is een variant van Veldhockey en wordt in binnen in een sportzaal gespeeld, met een lichtere bal en stick en kortere wedstrijden.

We gaan dit oefenen met matten, pionnen en wedstrijdjes.

Ook gaan we ringhockeyen, dit lijkt op ijshockey.

N.B. Kinderen  die voor aanvang van de sportlessen even wat willen eten, kunnen dit zelf meenemen en krijgen voor aanvang van de les hiervoor de gelegenheid.

 

Voor: groepen 5 tot en met 8
Wanneer: elke vrijdagmiddag van 14.45 tot 16.00 uur
Data: 11,18,25 Januari, 1,8,15 Februari

Locatie: Gymzaal Evenaar/Ark
Kosten: €48,- voor 6 keer.

 

There is no form selected or the form was deleted.